fbpx
Moderna förmåner

Moderna företag har moderna förmåner

Tandhälsa som förmån kommer att öka. Det menar David Kruse, VD på Dentme, som var först i Sverige med att erbjuda sina tandläkartjänster till företag.
Förmåner spelar en stor roll

Idag är kampen om arbetskraft stenhård. Företag över hela landet vrider och vänder på alla idéer för att locka talanger till deras bolag. Nya och intressanta förmåner kan vara lösningen för att både attrahera, motivera och behålla personal.

–Idag räcker det inte med att bara erbjuda en bra lön – förmåner spelar en stor roll för att skapa en arbetsplats där anställda trivs. Arbetsgivaren har ett långtgående ansvar för sina anställdas välmående och i det ingår även tandhälsan, säger David Kruse.

Fria samtal och årlig undersökning

Dentme är en digital plattform som kopplar ihop patienten och tandläkaren via mobilen eller surfplattan. Förutom privatpersoner ger Dentme även företag möjligheten att erbjuda tjänsten till sina anställda som då får tillgång till fria samtal med tandläkare mellan 07:00-22:00 varje dag samt en årlig undersökning på klinik för att fånga upp och åtgärda begynnande skador. Om du har mindre besvär brukar det gå att lösa direkt via samtalet. Om tandläkaren bedömer att du behöver vidare behandling bokar hen in ett besök på en av Dentmes utvalda partnerkliniker.

–Tillsammans skapar detta en bra helhetslösning med förebyggande insatser och rådgivning för egenvård som lägger grunden för god tandhälsa och därmed minskar risken för sjukskrivning, säger Hadi Ahmad, en av grundarna samt tandläkare och kliniskt ansvarig på Dentme.

Intresset för tandhälsa som förmån växer

Intresset från arbetsgivare som vill ligga i framkant växer, enligt David Kruse. Han menar att det lönar sig att arbeta med förebyggande tandhälsa, både för individen och företaget, och ser en positiv trend i att fler och fler företag har börjat inse det.

–Det känns roligt och viktigt att få vara med och leda den utvecklingen. Med Dentme som personalförmån får du friskare medarbetare samtidigt som du blir en attraktiv arbetsgivare och stärker ditt varumärke på lång sikt. Moderna företag har moderna förmåner, säger David Kruse