fbpx

Här är förmånen som gör skillnad på riktigt

Nu finns det en förmån som gör skillnad för både anställda och arbetsgivare. Dentme är först ut i Sverige med att erbjuda tandhälsa för företag – och intresset för deras tjänster växer.

Personer mellan 35 och 49 år gör färre rutinundersökningar hos tandläkaren, men fler akutbesök. Alla som har haft problem med sina tänder vet att hela kroppen påverkas och dålig munhälsa kan i vissa fall gå så långt att det resulterar i sjukskrivning och sämre prestation på jobbet.

– Det finns folk på arbetsplatser som mår fruktansvärt dåligt på grund av sina tandbesvär. Att jobba förebyggande gör att många slipper besvär helt och hållet, vilket lönar sig både för företaget och individen, säger Hadi Ahmad, medgrundare samt tandläkare och kliniskt ansvarig på Dentme.

Fria samtal och årlig undersökning

Dentme är en digital plattform som kopplar ihop patienten och tandläkaren via mobilen eller surfplattan. Förutom privatpersoner ger Dentme även företag möjligheten att erbjuda tjänsten till sina anställda som då får tillgång till fria samtal med tandläkare mellan 07:00-22:00 varje dag samt en årlig undersökning på klinik för att fånga upp och åtgärda begynnande skador.

– Arbetsgivaren har ett långtgående ansvar för sina anställdas välmående. För att kunna skapa en frisk arbetsplats måste man ha en helhetssyn kring hälsa, där tänderna i allra högsta grad ingår, säger David Kruse, medgrundare och VD.

En förmån för hela familjen

Det första besöket sker via appen vilket innebär att dina anställda inte behöver lägga arbetstid på att besöka en klinik, utan kan ta samtalet på en kafferast eller hemma i soffan. Mindre besvär brukar gå att lösa direkt genom appen – men om tandläkaren bedömer att det behövs vidare behandling bokar hen in ett besök på en utvald partnerklinik. Även partner och barn kan inkluderas i förmånen.

– Barn inkluderas automatiskt i förmånen och din arbetsgivare kan även lägga till din partner i avtalet. Det är en liten kostnad för dem, men en stor vinst för dig och din familj, säger David Kruse.