fbpx
Vi erbjuder tandhälsa som förmån

Därför erbjuder de tandhälsa som förmån till sina medarbetare

Varför ska företag erbjuda sina medarbetare tandhälsa som en förmån? Enligt Ruein Golshan, VD på SPLIT Stockholm, är svaret enkelt.

SPLIT Stockholm är en modern fullservicebyrå som bäst beskrivs som en hybrid mellan en digital byrå och kommunikationsbyrå. Med både en bra vårdförsäkring och friskvårdsersättning var det enda som saknades något som berörde tandhälsa. Det var då Dentme kom in i bilden. 

– Nu kan våra medarbetare snabbt och enkelt komma i kontakt med en tandläkare genom Dentmes app. Dessutom ingår en årlig undersökning på en av deras partnerkliniker oavsett vart våra medarbetare befinner sig. Det är fantastiskt, säger han.

En push i rätt riktning

Dentme är en digital plattform som kopplar ihop patienter och tandläkaren via mobilen. Dentmes tandläkare inleder med en första undersökning samt rådgivning i appen. Om de bedömer att patienten behöver träffa en tandläkare bokar de in en tid på en utvald partnerklinik i närheten. 

– Många av våra medarbetare ser det som en push i rätt riktning. De flesta som har haft tandproblem vet värdet av att söka hjälp i så god tid som möjligt. Vi har även medarbetare som kommer från andra länder och som inte är helt bekanta med det svenska tandläkarsystemet. De tycker att Dentme underlättar enormt eftersom de blir guidade genom hela processen, säger Ruein Golshan.

Har själv använt tjänsten

Han rekommenderar varmt andra företag att erbjuda sina medarbetare tandhälsa som förmån och betonar att alla förmåner som bidrar till välmående medarbetare gynnar arbetsgivaren. David Kruse, VD på Dentme, håller med. 

– Om dina medarbetare mår bra gör de ett bättre jobb. Vi är med under hela patientresan vilket innebär att vi även följer upp efter behandlingen med ett samtal i appen. Dentme ska stå för trygghet och kvalitet för alla som använder våra tjänster, säger han.  

Ruein Golshan har själv hunnit prova Dentme – något som visade sig göra stor skillnad för ett gynnande tandproblem.

– Jag har ett tandimplantat sedan många år tillbaka som jag haft problem under senaste tiden. Jag gick in i appen och svarade på några frågor och fick prata med en tandläkare som bokade upp en tid för kontroll. Det visade sig att benet hade börjat minska där titaniumskruven för mitt implantat sitter. Ju längre jag hade väntat, desto dyrare och mer smärtsam hade behandlingen blivit, men Dentme fångade upp problemet i rätt tid, säger han.